2012. szeptember 13., csütörtök

Házi Tojáslikőr

Ezt az édes, krémes likőrt leginkább karácsony tájékán szoktuk fogyasztani (nem is értem, miért alakult ez így?!) Annak érdekében, nehogy valaki rám vethesse a bélyeget, miszerint a megszokások rabja lennék, elkészítettem egy nagy üveggel most, szeptemberben. Na, jó, ez így nem teljesen igaz, nem ezért, hanem, mert borzasztóan megkívántam és nem mellesleg  egy süteményembe is kellett egy löttyintésnyi belőle (Fügés-Tojáslikőrős Pite)
Mivel a készítést követő 24 órán belül elfogyott, így bizton állíthatom, a tojáslikőr télen-nyáron jól csúszik! :)


Hozzávalók ~1,2 literhez:

5 dl 20%-os tejszín
2 dl tej
4 dl fehér rum (esetleg vodka)
5 db nagyon friss(!) tojássárgája
15 dkg porcukor
5 csomag vaníliás cukor

1.) Forraljuk fel a tejet a tejszínnel és a porcukorral (vigyázat, könnyen kifuthat!)
2.) Hagyjuk kihűlni.
3.) A szétválasztott tojássárgákat verjük habosra a vaníliás cukorral, majd lassan adagolva öntsük hozzá a mostanra már kihűlt tejes-tejszínes keveréket, a rumot, majd jól keverjük el!
4.) Tölcsér segítségével adagoljuk üvegekbe, zárjuk le, majd mehet a hűtőbe, legalább 1 napra, de akár 1 hétre is. Időnként rázzuk össze az üveget, mert kissé leülepedhet a likőr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése