2012. december 3., hétfő

Őszi Saláta Kecskesajttal, Karamellizált Hagymás Vianiegrettel és még sok finomsággal

Még határozottan az őszt idézi ez a csodás, laktató saláta, a maga gazdag ízvilágával. A karakteres kecskesajt és az édeskés karamellizált lilahagymából készített Vinaigrette öntet tökéletesen harmonizálnak egymással. A pirított tökmag és a ropogósra sült bacon kockák pedig csak tovább gazdagítják a salátánkat, ami aztán a tökmagolajjal meglocsolva igazi ízorgiává áll össze a végén.



Hozzávalók 2 személyre:

300 g salátakeverék (lehetőleg rukkola legyen benne)
10 dkg kecskesajt
2 db paradicsom
1 db piros pritamin paprika
3 EK pirított baconkocka
2 EK tökmag
1 fej lilahagyma
2 EK balzsamecet
3 EK olivaolaj
3 EK tökmagolaj
2 EK méz
frissen őrölt feketebors

1.)  Készítsük el a Vianiegrette-t (francia ecetes-olajos salátaöntet): A lilahagymát apró kockákra vágjuk, és egy pici zsíradékon üvegesre pároljuk. Rácsurgatjuk a mézet, amit aztán hagyjunk a hagymával megkaramellizálódni. Ha már szép színt kapott, zárjuk el a lángot alatta, és öntsük a serpenyőbe a balzsamecetet is. Kanalazzuk át egy lezárható ételesbe, adjuk hozzá a kétféle olajat, zárjuk le, majd jól rázzuk össze.
2.) Halmozzuk egy szép tálba a salátát, majd arra az összeaprított zöldségeket és a kecskesajtot, amit szeletben, vagy kockában is rátehetünk. Kanalazzuk rá a Vianiegrette-t, szórjuk meg a pirított baconnel és tökmaggal, majd végezetül kerüljön rá frissen őrült fekete bors is, mert ez a saláta igazán megérdemli.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése