2012. július 17., kedd

Gyümölcsös-Kekszes Süti

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki nyáron nem szívesen kapcsolja be a sütőt, de azért mégsem szeretne lemondani a házilag készült sütemények nyújtotta kényeztetésről. Nekem, illetve sorstársaimnak kész megváltást jelent ez az egyszerű, de annál nagyszerűbb gyümölcsös-kekszes süti.
Először az egyik barátnőméknél kóstoltam, az ő anyukája készítette, de ez már annak egy továbbfejlesztett változata. Az elkészítése olyannyira egyszerű, hogy minden túlzás nélkül egy 5 éves gyerek sem tudná elrontani. Szinte "magától" készül el a hűtőben, egy éjszaka alatt, de mégis a legfinomabb cukrászdai gyümölcsös túrótorta ízét és állagát idézi... Én egyszerűen imádom! :)



Hozzávalók:
(egy kisebb méretű jénai tálnyihoz)

50 dkg háztartási keksz
2 nagy doboz krémes tejföl (800 ml)
3 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
kb. 5 dkg porcukor
Gyümölcsök: 2 db őszibarack, 20 dkg málna, vagy ribizli, 1 db banán
Zselatin a tetejére



1.) Előveszünk egy szögletes jénai üvegtálat, és az alját egy sorban beborítjuk háztartási keksszel. Fontos, hogy teljesen befedje az alját, ha kell, akkor használjunk félbe tört kekszeket is ennek érdekében.
2.) Keverjük ki a krémet, a tejfölbe belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét és belekeverjük a vaníliás cukrot, illetve ízlés szerint a cukrot, annyit, amennyire édesnek szeretnénk.
3.) Öntsük rá a kekszrétegre a krém harmadát.
4.) Most jöhet rá még egy réteg keksz, majd még egy réteg krém, még egy réteg keksz, és végül, legfelülre a maradék tejfölös krém kerüljön.
5.) Fedjük le, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Ez idő alatt a keksz bepuhul, a süteményünk szépen összeáll.
6.) A gyümölcsöket készítsük elő; vágjuk őket vékony szeletekre, és helyezzük el ízlésesen a sütemény tetején
7.) Készítsünk el egy adag zselatint, majd öntsük le vele a gyümölcs réteget. Erre azért van szükség, hogy a gyümölcsök szép frissek maradjanak.
8.) Kockázzuk fel, majd tálaljuk. Az első kockát kicsit nehéz lesz kiemelni, de a többit már egyáltalán nem. Mindig tartsuk hűtőben, és 1-2 napon belül fogyasszuk el az egészet!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése