2012. január 6., péntek

Veronika Kedvenc Martinije

A bejegyzés címét olvasva biztos sok mindenkiben felmerül a kérdés, hogy ki is az a Veronika, és egyáltalán miért fontos hogy Ő milyen Martinit szeret, és az mitől is olyan különleges??? Na szóval, akkor szépen sorban, Veronika természetesen az én legkedvesebb barátosném, aki igen nagy vermut kedvelő hírében áll... na jó, természetesen ez rám is ugyanúgy vonatkozik :) A Martini, amit fogyasztunk pedig egyszerűnek, már már klasszikusnak mondható, a lényeg a sok olajbogyón van. Mondhatnám úgy is, hogy amit jobban szeretünk egy pohár finom jeges Martininél, az egy pohár jeges Martini olajbogyóval, jó sokkal. Ez olyannyira nem túlzás, hogy amikor legutóbb tiszteletünket tettük a kedvenc szórakozóhelyünkön és megrendeltük az első kör italt, egy ismerős pincér amint meglátott minket, rögtön ott termett egy tálkányi finom olasz olivabogyóval... szóval mi így szeretjük... :)




Hozzávalók 1 pohárhoz:

1 dl száraz Martini vermut
1 cl száraz gin (vagy vodkával helyettesíthető, vagy akár el is hagyható, csak úgy gyengébb lesz az italunk)
olajbogyó
jégkocka

Lehetőség szerint az italokat hűtsük be, mielőtt nekilátunk a mixerkedésnek, ha esetleg mégis elfelejtettük, segít a jégkocka! Egy shakerben keverjük össze a gint a Martinivel, majd töltsük martinis pohárba. Pár szem olivabogyót fűzzünk fel egy fogpiszkálóra, ezt állítsuk bele. Ha nem elég hideg, adjunk hozzá néhány jégkockát.
Cheers! ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése