2011. november 14., hétfő

Amerikai Káposztasaláta

Nem másról van itt szó kérem szépen, mint abból a bizonyos gyorsétterem láncból már jól ismert, majonézes káposztasalátáról. Amerikaiul egyébként Caleslaw-nak hívják :) Én személy szerint imádom, de csak ha én készítem el, az alábbi recept szerint. Nem akarok negatív reklámot csinálni a készen vásárolható változatnak, de tény, hogy amit mi állítunk össze házilag, friss alapanyagokból, szívvel-lélekkel, az nem említhető egy napon azzal, amit egy gyorsétteremben kaphatunk. Az se rossz, de ha valaki ezt egyszer megízleli, többé nem akar majd amerikai kápisalit máshol enni... szóval vigyázat, egy függőség kialakulásának veszélye állhat fenn :)







Hozzávalók 4 személyre:


1 kisebb fej fehér káposzta 
2 db sárgarépa
3 kis fej csemegehagyma (vagy gyerekhagyma)
2 dl majonéz (egy kisebb bögrényi)
1-2 EK tejföl
1 kisebb alma
2 EK olivaolaj
2 EK almaecet
2 EK cukor
őröltbors, só, szárított zeller por, vagy zelleres só

Elkészítése nagyon egyszerű. Elsőnek gyaluljuk le a káposztát, majd a répát és az almát pedig reszeljük egy tálba. A csemegehagymát vágjuk apróra. A majonézt, tejföl, almaecetet és az olivaolajat a fűszerekkel együtt keverjük ki. Adjuk hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Lehetőség szerint hűtőben pihentessük néhány órán át, hogy összeérhessenek az ízek.
Jó étvágyat!            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése