2011. november 14., hétfő

Parmezános Mártogató Zellerszárral és Sárgarépával

Én általában a csípős csirkeszárnyak mellé szoktam ezt a szuper-egészséges és finom körettel tálalni, mert igen, ez egy teljes értékű köret, sőt még annál is több. Önmagában is elrágcsálhatjuk, mondjuk tévézés közben. Szerintem azoknak is kitűnő kezdet lehet, akik még csak most ismerkednek a zöldségekkel, mert azért valljuk be, még jónéhány embertársunk asztaláról ezek többé-kevésbé hiányoznak. A gyerekek is szeretni szoktak minden ilyen "mártogatós" dolgot, ahogy ezt is fogják. Remek alternatíva lehet az egészségtelen nassolnivalók helyett, partikra is... szóval igazi jolly joker ha valami finomat akarunk prezentálni, minimális idő alatt, és hát az ilyet nagyon szeretjük! :)






Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag szárzeller
1/2 kg sárgarépa
2 kis dobozos natúr joghurt
2 dl majonéz
100 g reszelt parmezán
1 gerezd reszelt fokhagyma
só, bors


Mossuk meg a zöldségeket, majd hagyjuk őket megszáradni. Ezalatt keverjük ki a mártogatót az alapanyagokból. A sárgarépát hámozzuk meg, és vágjuk hosszúkás, vékony csíkokra. A zellerszárakkal járjunk el hasonlóan (persze a hámozás kivételével). Szedjük a parmezános mártogatót egy tálkába és rendezzük mellé gusztusosan a zöldségeket.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése